Home SPONSORS NIEUWS FOTOALBUM SNOEKEN KARPER JEUGD HISTORIE BESTUUR ZHV WEBMASTER ZHV Zeister Hengelaars Vereniging Zeister Hengelaars Vereniging
Spiegelkarperproject Slotvijver Zeist Op 15 februari 2014 zijn er 55 spiegelkarpers geleverd door de firma Carpfarm. Rond 13.00 uur kregen wij een telefoontje dat de vrachtwagen uit Frankrijk in de buurt was, en of wij paraat stonden. Aangezien de vrachtwagen op schema liep, hebben wij direct de mannen verzameld om te kunnen assisteren. Gelukkig was al het voorbereidende werk gedaan, en waren we binnen 15 minuten aan de Slotvijver. Hier was het toch nog even wachten, omdat Jean-Claude de weg een beetje kwijt was. Eenmaal aangekomen konden de vissen uitgeleverd worden. De spiegelkarpers werden gewogen en in bakken gedaan zodat wij met ze verder konden. De vissen werden door ons gewogen, gemeten en met de linkerflank op de foto gezet om vervolgens uitgezet te worden in de Slotvijver. Zo is van iedere vis één of meerdere foto’s beschikbaar. Met daarop een aantekening van de lengte en het gewicht. Iedere karper is hierdoor te herkennen bij terugvangst!   ( Zie foto album ) Of je kan hem ook zien of downloaden op je smartphone zie pdf files hiernaast Alle vissen zijn met grote zorg en voorzichtigheid behandeld, onder toezien van meerdere belangstellenden. Vanaf vandaag zijn alle vissen terug te vinden op de website van de ZHV. Wij willen alle vissers die een spiegelkarper in de Slotvijver vangen, vragen of ze ons een foto willen mailen waarop de linkerflank goed zichtbaar is, en hierbij graag de lengte en gewicht van de vis!! Op deze manier kunnen wij de groei en migratie van ons karperbestand volgen, Als karpervisser zelf is het natuurlijk ook prachtig te zien wat jouw gevangen vis bij uitzetting woog, en hoe zijn groei ontwikkeld met de jaren. Het hele project staat natuurlijk door terugvangst meldingen en we hopen natuurlijk van harte dat onze leden daaraan meewerken. De ZHV dankt bij deze alle vrijwilligers die mee hebben geholpen aan dit prachtige project!
Karperwedstrijd 2023   Zaterdag 1 juli 10:00u tot zondag 2 juli 12:00u In de Zeister Slotvijver is er in juli 2023 weer een karperwedstrijd voor koppels gevist. Dit is een wedstrijd met een beperkt aantal inschrijvingen (max. 8) en vergezeld door een heerlijke BBQ. Ook dit jaar zijn er weer mooie vissen gevangen en was het eten goed geregeld. Uitslag Karperwedstrijd 2023 1e - Robert Weldan en Jan Willem Mosterd. 2 karpers - 9.5kg & 11.2kg.